به گزارش گلستان ما، اعظم محبی: گلستان علیرغم سرسبزی و داشتن جنگلهای زیبا شاهد تغییر اقلیم تدریجی بوده که از مظاهر آن میتوان به کاهش بارندگی و در عین حال افزایش بارشهای رگباری و نقطهای اشاره کرد.
این تغییر اقلیم افزایش دما را به دنبال داشته به گونهای که ایستگاههای هواشناسی استان در تیرماه سال گذشته، بارها دمای بالاتر از ۴۰ درجه را ثبت کرده و این دما در سال ۹۸ هم تاکنون چند بار تکرار شده است.
این امر آستانه آسایش را تغییر داده و میل مردم به استفاده از تجهیزات خنککننده را افزایش میدهد بنابراین با شروع فصل تابستان تراژدی پیک مصرف و قطعی برق شروع شده و ضرورت مدیریت مصرف را دوچندان میکند.
اما در این میان مشترکان میتوانند با صرفه جویی در مصرف برق، رعایت پیک مصرف و توزیع زمانی استفاده از وسایل برقی طی روز، تغییر سیستمهای سرمایشی در ساختمانها و نوسازی آنها، استفاده از وسایل سرمایشی استاندارد و غیره تأثیر بزرگی در صرفهجویی مصرف داشته باشند.
وجود ۷۰۰ هزار مشترک برق
شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان دارای بیش از ۷۰۰ هزار مشترک بوده که قسمت عمده آن، مشترکان مصرف خانگی و اداری هستند به طوری که بیش از ۶۰ درصد مصرف استان را این دسته تشکیل میدهند. لذا تنها گامی کوچک در جهت مدیریت مصرف برق کمک شایانی را در تأمین برق سایر مشترکان در سطح استان موجب میشود.
هرچند که توجه به مدیریت مصرف مشترکان برق خانگی ضروری است اما برای دولت اعمال برنامه در بخش عمومی (دستگاههای اجرایی)، کشاورزی و صنعت آسانتر است.
علی اکبر نصیری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گستان از انعقاد تفاهمنامههایی با بخش صنعت و کشاورزی خبرداد و گفت: امسال برای هر استان برنامه هفتگی پیک مصرف تعیین شده که باید این سقف را رعایت کنیم در غیر اینصورت در لیست خاموشیهای توانیر قرار میگیریم.
وی ۱۰ درصد برق مصرفی گلستان معادل ۱۳۰ مگاوات را مربوط به ادارات دانست.
نیروگاههای مجازی
یک کارشناس برق در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: ضرورت مدیریت در تابستان به دلیل وارد مدار شدن بارهای سرمایشی شدت میگیرد؛ بنابراین برای این موضوع دو راهکار ایجاد نیروگاههای جدید و مدیریت مصرف (نیروگاه مجازی)، وجود دارد.
کریمی افزود: در خصوص راهکار اول به دلیل اینکه دولت از سرمایهگذاری در این حوزه منع شده و طبق قانون برنامه ششم ایجاد نیروگاههای جدید هم منوط به سیکل ترکیبی شدن نیروگاههای موجود است بنابراین به دلیل بالابودن قیمتها سرمایهگذاری در این بخش ممکن نیست.
کریمی گفت: لذا با توجه به اینکه قیمت تمام شده و آلودگی این نیروگاهها زیاد است، بهترین راهکار اعمال مدیریت مصرف توسط مشترکان است.
۵۰ درصد برق مصرفی توسط مشترکان خانگی انجام میشود
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بالغ بر ۵۰ درصد میزان برق مصرفی توسط مشترکان خانگی، بالغ بر ۲۰ درصد توسط صنعت و ۲۵ درصد هم کشاورزی، عمومی و سایر انجام میشود لذا کنترل مصرف مشترکان خانگی ضروری است.
کریمی با بیان اینکه برای دولت اعمال مدیریت مصرف بخش عمومی راحتتر است، گفت: با توجه به حمایت از کالای ایرانی دولت از قطع برق برنامهریزی شده صنایع منع شده اما این امر در استان اتفاق میافتد.
وی به مشترکان بخش کشاورزی گریزی زد و افزود: راهکار وزارت نیرو در این زمینه این است که با نصب کنتورهای هوشمند (طرح فهام) و تجهیزات کمکی نسبت به قطع برق انشعابات کشاورزانی که دارای تفاهمنامه همکاری چهار ساعته هستند، اقدام کنند که این امر نارضایتیهای زیادی را بین کشاورزان ایجاد کرده است.
کریمی گفت: غالباً قطعی بین ساعات ۱۲ تا چهار بعدازظهر اتفاق میافتد و به دلیل خرده مالکیت کشاورزان به برخی از زمینها آب نرسیده و محصول آنها با تنش آبی روبرو میشود.
سیاست تنبیهی برای مصارف خانگی
وی بیان کرد: در مورد مشترکان خانگی وزارت نیرو سیاست تنبیهی در نظر گرفته و نسبت به افزایش بهای برق مصرفی از اوایل ۹۸ و تنبیه بیشتر برای مشترکان پرمصرفها (افزایش بین هفت تا ۲۳ درصد) اقدام کرده است.
کریمی در خصوص مصرف مشترکان عمومی که شامل دستگاههای دولتی هستند، تصریح کرد: براساس مصوبه هیئت وزیران آنها موظف هستند که ۲۰ درصد از مصرف خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تأمین کنند ولی این کار تاکنون در استان انجام نشده است.
وی افزود: حتی در ساختمانهای جدیدی که در سایت استانداری ساخته میشود این موضوع رعایت نشده و با توجه به اینکه مصوبه هیئت وزیران برای دستگاههای اجرایی لازم الاجراست این امر تخلف محسوب میشود.
کریمی با بیان لزوم همکاری مشترکان عمومی به جایگاه س ان جی اشاره کرد و گفت: برق این اماکن هم مانند چاههای کشاورزی و بخش مشترکان عمومی قابلیت این را دارد که از راه دور قطع شود.
کریمی گفت: مشترکان سایر یا تجاری هم اگر از لامپهای کم مصرف استفاده نکنند براساس دستور دادستان مرکز استان، شرکت توزیع میتواند نسبت به قطع برق آنها اقدام کند.
دستگاههای اجرایی طبق مصوبه هیئت وزیران باید ۲۰ درصد از مصرف برق خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تأمین کنند که این کار در گلستان صورت نمیگیرد
وی افزود: گریدبندی ساختمان و دوجداره کردن پنجرهها میتواند کاهش مصرف به همراه داشته باشد که علیرغم ظرفیت قانونی (ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید) و محل تأمین اعتبار در این زمینه اقدامی در استان صورت نگرفته است.
کریمی متذکرشد: در زمینه آموزش شرکت توزیع ورود کرده اما خروجی مناسبی ندارد زیرا هنوز بسیاری از مردم نمیدانند ساعت اوج بار چه زمانی است؟
اقدامات شرکت برق گلستان
در خصوص اقدامات شرکت توزیع برق گلستان در زمینه صرفهجویی مصرف با مدیر دفتر مدیریت مصرف این شرکت گفتگو کردیم، سارا مقصودلو به خبرنگار مهر گفت: شرکت برق در خصوص تأمین برق تمامی مشترکان برنامههای جامعی را برای مدیریت مصرف برق تدوین و اجرا میکند.
طبق گفته مقصودلو اجرای طرح سرویس و شستشوی ۲۰ هزار کولر مشترکان به صورت رایگان و اجرای طرح مدیریت بار مشترکان صنعتی، کشاورزی، تجاری، اداری و سی ان جیها از جمله این برنامهها است.
وی به فرهنگسازی و تبلیغات گسترده از طریق نشریات، جراید، بنرهای سطح شهر، صدا وسیما، فضای مجازی و آموزش چهره به چهره اشاره و تأکید کرد که نظارت دقیقی جهت جمعآوری انشعابات و مصارف غیرمجاز انجام میشود.
مقصودلو در خصوص ضوابط اجرایی برای برنامههای پاسخگویی بار در زمینه کشاورزی، اداری، صنعت و تجارت و خانگی گفت: هدف از اجرای این برنامهها کنترل و کاهش پیک، جلوگیری از توسعه غیرفنی شبکه، ایجاد ذخیره تولید، کنترل بار شبکه سراسری و جلوگیری از خاموشی است.
جابجایی تعطیلی هفتگی صنایع
وی با بیان اینکه این برنامهها در روزهای کاری هفته و در بازه زمانی ۱۶ خرداد تا ۱۵ شهریور قابل اجراست، افزود: بر همین اساس شرکت موظف است تا نسبت به عقد تفاهمنامه با مشترکان متقاضی اقدام کند.
وی گفت: به عنوان مثال در صنعت جابجایی تعطیلی هفتگی از روز جمعه به یکی از روزهای کاری هفته، کاهش بار برنامهریزی شده در ساعت اوج بار، کاهش یا قطع بار برنامهریزی شده ۲۴ ساعته میتواند انجام شود.
مقصودلو اضافه کرد: در بخش کشاورزی هم برنامههای قطع بار برنامهریزی شده مشترکان چاه آب کشاورزی و کاهش بار مشترکان دیماندی (انشعابات با قدرت درخواستی ۳۰ کیلووات و بیشتر) و داشتن مولد تدوین شده است.
وی از امضای تفاهمنامه همکاری کشاورزان، صنعتگران و سایر مصارف با شرکت خبرداد و افزود: پیک مصرف سال گذشته هزار و ۳۳۶ مگاوات بوده است.
درست است که اعمال برنامههای مدیریتی گامی مؤثر در کاهش مصرف برق و کمک به تأمین برق پایدار بوده اما حفظ و پایداری شبکههای توزیع تنها با همکاری مردم ممکن است. اقداماتی در خصوص فرهنگ سازی مصرف برق در گلستان انجام شده اما باید دید که آگاهی مردم از زمان اعمال تعرفههای گرمسیری یا زمان اوج بار چه میزان است؟
انتهاي پيام/
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد